Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

Cuprins

6.6 Ce tari folosesc euro?

PDF Printeaza

Euro este moneda legala pentru 16 state membre ale Uniunii Europene. Bancnotele euro sunt identice in toate aceste tari, insa fiecare stat are dreptul sa emita monede cu o fata comuna in toata zona euro, iar alta distinctiva cu simboluri nationale.

Toate bancnotele si monedele pot fi folosite ca mijloc de plata in toate statele ce au adoptat euro, inclusiv in teritoriile de peste mari, precum insulele Azore, Canare, Ceuta si Melilla, Guyana Franceza, Guadelupa, Madeira, Martinica, Mayotte, Reunion, Saint Pierre si Miquelon.

Monaco, San Marino si Vatican au adoptat euro ca moneda nationala, putand emite monede cu propriile insemne nationale. Euro mai este folosit si in Andorra, Kosovo si Muntenegru.

State membre care folosesc euro: Austria, Belgia, Cipru, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Portugalia, Olanda, Slovacia, Slovenia, Spania

State membre care nu folosesc euro: Bulgaria, Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Republica Ceha, Romania, Suedia, Ungaria


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro
  • Drepturile consumatorilor de crediteGhid despre drepturile consumatorilor de credite: drepturi la analiza dosarului, conditii renuntare credit, sfaturi de la ANPC privind OUG 50/2010. Ghid complet.

Facebook