Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

Cuprins

6.3 Ce comisioane apar la tranzactiile din strainatate?

PDF Printeaza

Folosirea cardului in strainatate implica plata unor comisioane diferite de cele pe care le platim cand utilizam cardul in mod frecvent in tara.
De aceea, inainte de a pleca in vacanta, este bine sa verificam lista de comisioane a bancii.

De regula, exista posibilitatea sa apara trei tipuri de comisioane la tranzactiile in strainatate:


- Comision pentru platile la comercianti: atunci cand platim cumparaturile cu cardul la supermaket in tara, nu suportam niciun comision. La unele tranzactii efectuate in  strainatate la comercianti este insa posibil sa apara comisioane, in functie de banca.

- Comision de conversie valutara
: majoritatea cardurilor sunt emise in lei, astfel ca atunci cand facem cumparaturi in strainatate in valuta, banca ne schimba automat sumele de pe card in moneda din tara respectiva. Pentru aceasta operatiune, se percepe un comision. Acest cost poate fi evitat daca folosim un card emis in valuta tarii respective, optiune posibila, in special, atunci cand calatorim in zona euro.

- Comision retragere de numerar: bancomatele reprezinta cea mai buna solutie pentru a obtine direct cash in moneda tarii in care calatorim. Costul nu este de neglijat, bancile percepand o suma minima semnificativa la fiecare tranzactie. De aceea, este recomandat ca atunci cand mergem la bancomat sa retragem de cateva ori sume mai mari, decat sa retragem in mod repetat sume mici.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro
  • Drepturile consumatorilor de crediteGhid despre drepturile consumatorilor de credite: drepturi la analiza dosarului, conditii renuntare credit, sfaturi de la ANPC privind OUG 50/2010. Ghid complet.

Facebook