Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid Vacanta cu cardul in strainatate

Cuprins

6.1 Ce riscam daca plecam doar cu cash?

PDF Printeaza

Atunci cand mergem in vacanta, nu este recomandat sa plecam cu toti banii de care avem nevoie in portofel. Principalul risc este ca in cazul in care portofelul este furat sau pierdut, vacanta de vis se poate transforma intr-un adevarat cosmar. Acest lucru este valabil atat daca ne petrecem vacanta in tara, dar mai ales atunci cand plecam in strainatate.

Cardurile bancare ne protejeaza mai bine banii in astfel de situatii, deoarece fara ajutorul codului PIN, infractorii nu pot retrage banii din cont de la bancomat. In plus, exista posibilitatea de a bloca imediat cardul in caz de pierdere sau furt, astfel incat sa nu poata fi utilizat pentru efectuarea de cumparaturi la comercianti in mod fraudulos.

Conform legislatiei, pierderea maxima pe care posesorul unui card o poate suferi, in conditiile in care se dovedeste ca nu a actionat cu neglijenta,  este limitata la echivalentul a 150 euro pentru tranzactiile frauduloase aparute pana la instiintarea bancii. Dupa acest moment, clientul nu mai suporta nicio pierdere.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

259 Opinii

CEC Bank

237 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro
  • Drepturile consumatorilor de crediteGhid despre drepturile consumatorilor de credite: drepturi la analiza dosarului, conditii renuntare credit, sfaturi de la ANPC privind OUG 50/2010. Ghid complet.

Facebook