Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.4 Care sunt costurile?

PDF Printeaza

Costurile standard pentru contractele de economisire-creditare sunt compuse din:

•    Comisionul de deschidere  a carui valoare, care de regula este 1% din suma contractata

•    Comisionul de administrare a contului, al carui nivel este similar cu cel perceput de banci la conturile curente.

Fata de aceste costuri se pot percep comisioane pentru servicii suplimentare, ce depasesc procedurile normale de derulare ale contractului si se efectueaza doar la solicitarea clientului. Comisioane suplimentare se percep pentru modificarile aduse unui contract precum: divizare contract, cesiune contract sau schimbare varianta de contract.

In etapa de creditare, cel mai important cost este cel cu dobanda aferenta creditului. Aceasta este fixa pe toata durata imprumutului, astfel se poate estima inca de la semnarea contractului care va fi costul total cu dobanda pana la final. Prin urmare, nu exista riscul ca dobanda atractiva de la inceput se fie apoi majorata, asa cum se intampla uneori la creditele ipotecare si imobiliare.

In plus, mai apare un comision la acordarea creditului, care are o valoare similara cu cele percepute de banci la creditele imobiliare si ipotecare. De asemenea, se mai plateste o asigurare de imobil si una de viata.  

Un aspect de remarcat este ca rambursarea anticipata este permisa oricand, fara nici un comision penalizator.Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite imobiliare
  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Depozite

Facebook