Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.3 Cat este prima de stat?

PDF Printeaza

 Sistemul de economisire-creditare este unicul sistem bancar care beneficiaza de sprijin financiar din partea statului. Clientii bancilor pentru locuinte primesc o prima din partea statului la sfarsitul anului calendaristic.

Prima de stat reprezinta, in prezent, 25% din sumele economisite pe parcursul unui an de un client. Valoarea primei nu poate depasi insa echivalentul in lei a 250 euro.

Pentru a beneficia de o valoare mai mare a primei de la stat, se poate incheia cate un contract pentru fiecare membru al familiei. Astfel, se poate realiza un contract suplimentar pe numele sotului sau sotiei, si chiar pe numele copiilor, neexistand nici o restrictie legala in acest sens.

De exemplu, o familie cu un copil care economisiste 3.000 euro intr-un an, poate primi de la stat 750 euro pe an daca incheie trei contracte, fata de 250 euro daca ar semna unul singur.

Prima de la stat se acorda doar cetatenilor romani cu domiciliul stabil in Romania.

Repartizarea primei de la stat in conturile de economisire ale clientilor se face dupa aprobarea si primirea ei de la ministerul de resort. Conform legii, acest lucru se intampla in al doilea trimestru al anului urmator efectuarii depunerilor.

Dupa perioada minima de economisire de 5 ani, indiferent daca se solicita un credit sau nu, sumele economisite si prima de la stat se pot utiliza in orice scop, nu doar in scop locativ.Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite imobiliare
  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Depozite

Facebook