Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

3.1 In ce conditii se restructureaza creditul?

PDF Printeaza
In actuala conjunctura economica, restructurarea unui creditla care firmele intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor.
 
Solutia este acceptata de banci si prin prisma evolutiilor pietei imobiliare. Cum preturile bunurilor aduse in garantie s-au redus simtitor, garantiile nu pot fi valorificate la un pret care sa asigure recuperarea creantelor bancilor.
 
Pentru a apela la solutia de restructurare, agentii economici trebuie sa demonstreze ca intampina probleme financiare. Schemele de relaxare a rambursarilor pot fi aplicate atat la solicitarea clientului cat si la sugestia bancilor.
 
In orice situatie in care apare o solicitare a restructurarii unei facilitati de credit, trebuie sa existe o colaborare transparenta si onesta intre banca si client. Bancile vor efectua o noua analiza si vor verifica capacitatea de rambursare viitoare. Concomitent va avea loc si o evaluare a riscului suplimentar indus de restructurarea facilitatilor de credit.
 
Planul de restructurare agreat cu debitorul bancii trebuie sa se bazeze pe elemente si documente care sa prezinte clar modalitatile de depasire a dificultatilor temporare, cum ar fi:
  • identificarea unor noi piete de desfacere
  • reducerea costurilor
  • maximizarea vanzarilor
  • diversificarea activitatilor
  • concentrarea pe activitatile cu profit ridicat
  • implicarea mai mare a asociatilor/actionarilor,
  • un management al afacerii mai performant.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook