Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

3.2 Ce este o rabla?

PDF Printeaza
In cazul programului Rabla Clasic, prima de casare de la stat este acordata la achizitia unui autovehicul nou doar in cazul in care cel vechi – rabla - a fost casat la un centru autorizat.

Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. In primul rand, autoturismul predat pentru casare trebuie sa fie mai vechi de 8 ani.

In cazul in care autoturismul este predat spre casare de catre o institutie publica, vechimea minima este de 5 ani.

De asemenea, autotusimul vechi trebuie sa fie in stare de functionare si sa contina urmatoarele componente esentiale:

•    Motorul
•    Sasiul
•    Trenul de rulare
•    Caroseria
•    Echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator (daca au fost prevazute din fabricatie).
 
La casarea unui autoturism uzat, proprietarul acestuia primeste un tichet valoric de 6.500 lei, ce va fi utilizat pentru a obtine reducerea aferenta in momentul achizitiei autoturismului nou.
 
Tichetul este transmisibil intre persoane fizice si poate fi inclusiv vandut de catre proprietarul rablei casate unei alte persoane interesate sa participe la programul Rabla.

Fiecare tichet valoric are o valabilitate inscrisa pe el si poate fi utilizat pana la data respectiva. Daca a depasit termenul de valabilitate, tichetul valoric nu mai poate fi folosit.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

242 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Asigurari autoGhid asigurari auto: ce este polita RCA, limite de despagubire, ce inseamna bonus-malus, cum se acorda despagubiri prin polita de asigurare RCA, etc. Ghid complet.

Facebook