Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Costuri Prima Casa

2.6 Care sunt costurile?

PDF Printeaza

Costurile ocazionate de obtinerea unui credit prin programul Prima Casa sunt urmatoarele:

  • Dobanda este principalul cost al creditului. Aceasta este variabila, rata dobanzii fiind formata dintr-o marja fixa si indicele de referinta (Robor 3 luni).

  • Comision de gestiune – unele banci practica dobanzi mai mici, insa impun comisioane lunare, care influenteaza de multe ori semnificativ costul total al creditului.

  • Comision de garantare – acesta este de 0,45% pe an si se calculeaza fie la 40%, fie la 50% din sold, in functie de vechimea imobilului.

  • Comision de analiza dosar – cele mai multe banci au renuntat la acest cost, insa mai sunt cazuri cand trebuie platit si acest comision.

  • Taxele notariale.

  • Costurile cu evaluarea imobilului – unele banci suporta acest cost in locul clientului;

  • Asigurari – asigurarea imobilului este obligatorie la toate bancile, in timp ce asigurarea de viata este de cele mai multe ori optionala. Exista insa si cazuri cand asigurarea de viata este obligatorie, caz in care majoreaza costul total al creditului.

Costul ofertelor de credit poate fi comparat in sectiunea Compara credite Prima Casa, unde este evidentiat si nivelul dobanzii anuale efective, cu ajutorul careia se pot compara cel mai corect creditele.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook