Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

2.1 De ce am nevoie de o pensie facultativa?

PDF Printeaza

In prezent, singura sursa de venit pentru pensionari o reprezinta pensia platita de stat. Nu este niciun secret insa ca aceste venituri sunt prea mici pentru a asigura un nivel de trai decent. In plus, sistemul public de pensii nu este viabil pe termen lung, din cauza fenomenului de imbatranire a populatiei.

Sistemul de pensii private a fost conceput pentru a rezolva aceste probleme. Din 2008, salariatii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani trebuie sa contribuie la un fond de pensii private. In acest fel, ei vor beneficia ulterior de o pensie privata obligatorie.

Nici aceste venituri nu vor fi insa suficiente pentru a asigura un nivel de trai satisfacator, din cauza nivelului prea mic al contributiilor. Riscul este mai ridicat in cazul persoanelor in varsta de peste 35 ani, deoarece nu vor apuca sa acumuleze sume prea mari de bani la fondurile de pensii private obligatorii.

Pensia facultativa are rolul de a suplimenta veniturile la pensie, asigurand astfel mentinerea nivelului de trai cu care o persoana s-a obisnuit pe parcursul vietii active.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook