Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

2.2 Cum se obtine o pensie facultativa?

PDF Printeaza

Pentru a beneficia de o pensie facultativa, o persoana trebuie sa adere la un fond de pensii facultative. Mecanismul este practic similar cu cel de la pensiile private obligatorii.

Clientul plateste contributii lunare la fondul ales, iar administratorul fondului investeste banii pentru a creste averea participantilor la fond.

Suma acumulata la fond poate fi folosita doar in momentul pensionarii pentru a achizitiona o pensie privata.

Nivelul pensiei va depinde de suma acumulata, dar si de ofertele furnizorilor de pensii. Clientul isi va putea folosi banii din cont pentru a cumpara o anuitate (pensia lunara, in limbaj financiar) de la orice furnizor de pe piata, asa cum se obtine un credit sau orice alt produs financiar.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook