Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.6 Cat costa rambursarea anticipata?

PDF Printeaza

In cazul rambursarii anticipate a unui credit, banca are dreptul de a solicita o compensatie strict legata de eventualele costuri pe care le resimte, dar numai in situatia in care plata anticipata intervine intr-o perioada in care rata dobanzii este fixa.

Compensatia nu poate depasi 0,5% din valoarea soldului, daca rambursarea anticipata are loc in ultimul an de creditare, si urca pana la cel mult 1% in cazul in care rambursarea se face mai devreme.

Pentru creditele cu dobanda variabila, bancile nu au dreptul de a solicita comisioane de rambursare anticipata.

Aceste prevederi se aplica incepand din 21 iunie 2010, pentru toti clientii bancilor, inclusiv pentru cei cu credite in derulare la acel moment, indiferent daca au semnat sau nu un act aditional.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

242 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro
  • Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Facebook