Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.4 Cum imi pot finanta activitatea curenta?

PDF Printeaza

Finantarea activitatii curente se face in general prin credite pe termen scurt. In mare parte, bancile pun la dispozitia intreprinderilor doua tipuri de produse : linii de credit si credite pentru capital de lucru.

Linia de credit functioneaza la fel ca descoperitul de cont atasat la card, in cazul persoanelor fizice. Banca aproba un plafon de finantare, din care firma poate retrage bani atunci cand are nevoie. dobanda se calculeaza doar la sumele utilizate, iar ramubursarea banilor se poate face oricand. De obicei, linia de credit se aproba pentru intervale de 12 luni, dupa care se poate prelungi pentru o noua perioada.

Desi este foarte flexibila la rambursare, linia de credit are dezavantajul ca suma imprumutata este mai redusa. Pentru a obtine mai multi bani, intreprinderile pot apela la credite pentru capital de lucru. Acestea se acorda pe perioade de cel mult 12 luni, destinatia uzuala fiind, in general, achizitionarea de materii prime sau reducerea decalajului dintre incasari si plati.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook