Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.5 Ce credite exista pentru investitii?

PDF Printeaza

Cumpararea de utilaje, echipamente, masini sau imobile necesita atragerea unor sume importante de catre intreprindere. Pentru aceste necesitati, bancile le pun la dispozitie credite pentru investitii, care se acorda pe perioade mai indelungate pentru a reduce efortul financiar necesar la rambursare.

Durata de finantare la imprumuturile de acest fel ajunge pana la maxim 10 ani. De cele mai multe ori, exista si o perioada de gratie de 6-12 luni, iar suma acordata poate acoperi integral valoarea investitiei. Utilizarea banilor este monitorizata de catre banca, astfel ca firma trebuie sa prezinte dupa fiecare tragere documentele care atesta ca sumele au fost cheltuite conform intelegerii contractuale.

In cazul achizitiei sau constructiei de cladiri, bancile au conceput credite imobiliare pentru microintreprinderi. Perioada de rambursare este extinsa la 15 ani pentru a permite imprumutarea unor sume mai mari, fara a exista un avans minim.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook