Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

2.8 Cum se calculeaza taxele vamale si accizele?

PDF Printeaza

Pentru contractele incheiate inainte de aderarea Romaniei la UE (1 ianuarie 2007), taxele vamale si comisionul vamal, se platesc la sfarsitul contractului de leasing. Ele se calculeaza la valoarea reziduala a contractului, fara a putea cobora insa la mai putin de 20% din valoarea de achizitie (costul fara TVA si fara taxe vamale).

Taxele se calculeaza pe baza tarifelor existente la data achizitionarii masinii. De exemplu, daca masina a fost cumparata in 2005, taxa se stabileste pe baza Tarifului vamal de import si a Codului si Regulamentului Vamal valabil la data intocmirii declaratiei vamale de import. Conversia in lei se face la cursul valabil la data importului - cel inscris in declaratia vamala de import.

Procedura este similara si in cazul accizelor, aplicandu-se cota de impozitare prevazuta de Codul Fiscal la data importului. Baza de calcul este formata de aceasta data din valoarea de achizitie.

Pentru contractele incheiate dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, daca autoturismele sunt fabricate in comunitate, nu se mai platesc taxe vamale. Pentru masinile fabricate in afara comunitatii, taxele se platesc la inceputul contractului de catre importator si se includ in pretul de achizitie al bunurilor.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Asigurari autoGhid asigurari auto: ce este polita RCA, limite de despagubire, ce inseamna bonus-malus, cum se acorda despagubiri prin polita de asigurare RCA, etc. Ghid complet.

Facebook