Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

2.6 Cum pot renunta la contract?

PDF Printeaza

Cel mai simplu mod de renuntare la un contract de leasing este achitarea anticipata a imprumutului. Pe langa soldul ramas de plata, clientul trebuie sa plateasca si un comision de penalizare. In primul an de derulare a contractului, clientul nu poate apela la aceasta solutie, deoarece legea impune ca durata contractului sa fie de minim un an.

O alta solutie este cesionarea contractului catre un alt beneficiar. Acesta va trebui sa indeplineasca insa conditiile de eligibilitate practicate de finantator la acel moment. Stabilirea pretului de vanzare la care se face cesiunea este un aspect destul de dificil. De regula, se porneste de la valoarea de piata a masinii (tinand cont de numarul de km parcursi, vechimea masinii), din care se scade soldul imprumutului ramas de achitat. De multe ori, aceasta varianta nu este una avantajoasa pentru vanzator, deoarece se pierde o mare parte din contravaloarea ratelor deja platite.

Inapoierea masinii la compania de leasing nu este o solutie de a renunta la contract. Chiar si in cazul in care bunul este vandut, este posibil ca valorificarea acestuia sa se faca in pierdere, fara acoperirea integrala a datoriei. In acest caz, societatea de leasing va efectua demersurile necesare impotriva fostului utilizator pentru acoperirea pierderii.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Asigurari autoGhid asigurari auto: ce este polita RCA, limite de despagubire, ce inseamna bonus-malus, cum se acorda despagubiri prin polita de asigurare RCA, etc. Ghid complet.

Facebook