Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

2.3 Cum aleg perioada de finantare?

PDF Printeaza

Cu cat perioada contractului este mai lunga cu atat rata lunara este mai scazuta si clientul o poate achita mai usor. Desi pare mai avantajos, la prima vedere, sa alegem o perioada cat mai mare, acest lucru nu este recomandat. Costul total platit cu dobanda se majoreaza pe masura ce se extinde durata contractului.

De exemplu, la o finantare de 40.000 lei pe 3 ani cu o dobanda de 10%, suma totala de rambursat depaseste cu putin 46.400 lei (in ipoteza ca nu exista alte comisioane). Ce se intampla daca durata contractului se extinde de la 3 ani la 5 ani? Suma de rambursat ajunge la aproape 51.000 lei, deoarece clientul va plati dobanda o perioada mai indelungata.

Un alt motiv pentru care este recomandata o perioada mai scurta tine si cheltuielile cu intretinerea autoturismului. Masinile – oricat de fiabile ar fi - se mai si strica in timp. In primii ani, cumparatorul va cheltui mai putini bani cu reparatiile, mai ales daca masina este noua si beneficiaza de garantie. Ulterior, insa, costurile vor creste.

Perioada in care clientul doreste sa foloseasca masina este de asemenea extrem de importanta. Daca perioada de finantare depaseste durata folosintei masinii, clientul nu va putea vinde acea masina, deoarece nu este proprietarul ei. El va trebui sa astepte incheierea contractului de leasing pentru a vinde autovehiculul.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

242 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Asigurari autoGhid asigurari auto: ce este polita RCA, limite de despagubire, ce inseamna bonus-malus, cum se acorda despagubiri prin polita de asigurare RCA, etc. Ghid complet.

Facebook