Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

2.4 Cum aleg avansul si valoarea reziduala?

PDF Printeaza

Finantarile in leasing necesita ca o parte din pretul masinii sa fie achitat de catre client, sub forma unui avans. Companiile stabilesc un nivel minim al avansului, de obicei 20-30%, insa clientii pot plati chiar mai mult.

Daca la momentul semnarii contractului, clientul dispune de o suma suplimentara de bani, este recomandat ca sa contribuie cu un avans mai mare. In acest fel, se reduce rata lunara pe care trebuie sa o achite ulterior. In caz contrar, daca avansul va fi mai mic, rata de leasing va creste.

Valoarea reziduala functioneaza pe un mecanism similar. Aceasta reprezinta suma de bani pe care clientul trebuie sa o achite la finele contractului si se exprima ca procent din pretul masinii.

Daca valoarea reziduala este mai mare, rata lunara se reduce, efortul financiar fiind amanat la finele contractului. Persoanele care estimeaza ca la sfarsitul contractului de leasing vor dispune de o suma de bani importanta, pot alege o valoare reziduala mai mare.

Valoarea reziduala poate fi insa si de 0%, caz in care graficul de rambursare este la fel ca la un credit obisnuit. In aceasta situatie, schimbul dreptului de proprietate se va face dupa achitarea ultimei rate, aceasta tinand loc de valoarea reziduala.

Pentru a estima efectul pe care il are alegerea avansului minim si a valorii reziduale asupra ratei lunare, Conso va pune la dispozitie un calculator de leasing auto.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

242 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Asigurari autoGhid asigurari auto: ce este polita RCA, limite de despagubire, ce inseamna bonus-malus, cum se acorda despagubiri prin polita de asigurare RCA, etc. Ghid complet.

Facebook