Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

2.5 Care sunt costurile?

PDF Printeaza

Ca si creditele, finantarile in leasing pot fi comparate cu ajutorul dobanzii anuale efective (DAE). Acest indicator exprima intr-o forma procentuala costul total al finantarii. Prin urmare, populatia poate compara cu ajutorul dae toate finantarile auto disponibile (leasing si credit). Ofertele cu dae cel mai scazut au cele mai mici costuri, iar cu o dae mai inalta sunt mai scumpe. Mai multe informatii despre acest aspect sunt oferite in ghidul DAE.

Cel mai important cost in cazul unui contract de leasing, ca si in cazul creditelor, este dobanda. Aceasta variaza in functie de diferiti factori, cum ar fi perioada de finantare sau avansul platit. De multe ori, contractele pe perioade mai scurte beneficiaza de dobanzi mai mici.

Pe langa dobanda, firma de leasing mai impune un comision de administrare, care se percepe de regula o singura data la semnarea contractului. Clientii achita si o taxa fixa pentru serviciile logistice oferite de companie, cum ar fi inmatricularea masinii.

Conso ofera utilizatorilor posibilitatea de a compara ofertele de leasing auto  in sectiunea Auto.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Asigurari autoGhid asigurari auto: ce este polita RCA, limite de despagubire, ce inseamna bonus-malus, cum se acorda despagubiri prin polita de asigurare RCA, etc. Ghid complet.

Facebook