Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.4 De ce sa aleg un cont de economii?

PDF Printeaza

Conturile de economii reprezinta una dintre cele mai bune solutii daca o persoana isi propune sa economiseasca luna de luna pentru o anumita perioada.

Acestea permit oricand depunerea unor sume suplimentare in functie de posibilitatile proprii de economisire. Banii se acumuleaza in acelasi cont si sunt astfel usor de gestionat. Alternativa ar fi fost sa constituie de fiecare data un depozit la termen, solutie mai putin practica, fie si numai daca tinem cont de faptul ca fiecare contract va avea o scadenta diferita.

Bancile ofera mai multe tipuri de conturi de economii, de la programe standard si pana la oferte speciale pentru minori sau produse destinate exclusiv pensionarilor.

Un alt avantaj al conturilor de economii este banii se pot retrage oricand din cont, fara ca acest lucru sa fie penalizat. Astfel, se combina avantajele oferite de depozitele la termen cu cele ale conturilor curente. Clientul va trebui insa sa se multumeasca cu o rata a dobanzii putin mai redusa la conturile de economii decat la depozitele clasice.

De obicei, bancile incurajeaza deponentii sa economiseasca prin practicarea unor dobanzi progresive. Cu cat soldul economisit creste, banca remunereaza banii in conditiile unei rate mai inalte de dobanda.

Conturile de economii beneficiaza totodata de optiunea de capitalizare a dobanzii. La fiecare sfarsit de luna, banca majoreaza sumele existente in cont cu dobanda aferenta lunii care s-a incheiat.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook