Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid Credite de consum

1.4 Ce credit mi se potriveste?

PDF Printeaza

Decizia privind tipul de credit de consum care se potriveste cel mai bine in cazul fiecaruia trebuie luata in functie de caracteristicile principale ale imprumuturilor, dar si de locul si momentul ales pentru solicitarea creditului.

Creditul pentru nevoi personale a fost adaptat de banci pentru a permite accesul la finantare chiar si al persoanelor cu venituri mai reduse. 

Totusi, noile reglementari BNR privind creditele acordate populatiei au diminuat diferentele intre cele doua tipuri de finantari.

Perioada maxima de rambursare in cazul tuturor creditelor de consum ajunge in prezent pana la 5 ani. Pe de alta parte, suma maxima la un credit de nevoi personale fara ipoteca ajunge in mod frecvent la 10.000 de euro (sau echivalentul acestei sume in lei), in timp ce valoarea maxima a unui credit pentru bunuri nu depaseste, in general, 5.000 de euro (sau echivalentul sumei in lei).

Merita semnalat ca, la majoritatea institutiilor de credit, imprumuturile de nevoi personale beneficiaza de dobanzi anuale efective inferioare celor pentru achizitionarea de bunuri.

Pe de alta parte, insa, produsele de creditare pentru bunuri se regasesc si la birourile sau agentiile bancilor din cadrul hypermarketurilor si retelelor de magazine care vand produse in rate.

Astfel incat, chiar daca mai "piperate", ele sunt preferate de cei care s-au decis sa cumpere un anumit tip de televizor, frigider sau masina de spalat, deoarece procedura de acordare este mai rapida.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro
  • Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Facebook