Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Costuri Credite de Consum

1.3 Cat ne costa un credit de consum?

PDF Printeaza

Cat costa creditul? - o intrebare care ar trebui sa-i preocupe in mod deosebit pe toti cei care se imprumuta. S-a constatat insa, ca un mare succes in randul clientilor il au mesajele publicitare si pliantele, care fac trimitere la nivelul ratelor sau al dobanzilor si nu la costul total al creditelor.

Eroarea celor care apleaca urechea doar la asemenea mesaje si nu se intereseaza cu exactitate asupra costului creditului, se poate dovedi majora.

De la inceputul anului 2005, institutiile de credit au obligatia ca, in orice anunt publicitar si in orice oferta pentru un credit de consum, sa insereze, in mod clar si inteligibil si DAE - dobanda anuala efectiva.

DAE include, pe langa rata dobanzii, toate comisioanele, taxele si spezele relevante aferente creditului, precum si valoarea asigurarii de viata impusa de unele institutii de credit. Iar contractul de credit trebuie sa specifice clar conditiile in care DAE poate fi modificata, pe perioada de derulare a creditului.

Se poate aprecia ca DAE reflecta cel mai fidel, chiar daca nu perfect, costul creditelor de consum. Astfel, DAE reprezinta informatia cea mai importanta pentru consumator atunci cand doreste sa ia un asemenea tip de credit.

Din acest motiv, Conso a inclus DAE printre informatiile esentiale oferite in sectiunea Compara credite de consum.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro
  • Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Facebook