Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.2 Masina noua sau second hand ?

PDF Printeaza

Atat masinile noi cat si cele second hand au puncte tari si slabe. 

Un autoturism nou are avantajul ca va avea cheltuieli mult mai mici cu intretinerea. Certificatul de garantie este destul de extins pentru a acoperi majoritatea defectiunilor care pot aparea, in decursul unei perioade de timp indelungate.

In plus, o masina noua poate fi configurata dupa propriile dorinte, de la culoare, motorizare si pana la cele mai mici detalii privind interiorul.

Toate aceste avantaje costa - pretul unei masini noi este cu mult mai mare decat al uneia second hand. Mai mult, trebuie tinut cont si de faptul ca an de an valoarea ei pe piata se diminueaza. Cea mai rapida depreciere se produce in primii doi ani, cand valoarea autoturismul scade cu 30-40% din pretul de achizitie.

Insa, daca o persoana isi propune sa detina o masina pentru o perioada mai mare de 5 ani, probabil ca cea mai buna alegere ar fi sa achizitioneze una noua. Costul cu intretinerea masinii va fi mult mai mic, astfel ca, pe termen lung, proprietarul autoturismului va iesi in castig.

In schimb, daca nu se doreste ca masina sa fie detinuta mai mult de 3-4 ani, un autoturism second hand bine intretinut ar putea fi o solutie mai buna. Pe langa pretul mai mic de achizitie, detinatorul va economisi bani si cu asigurarile - primele la o polita casco sunt mai reduse la o masina rulata decat la una noua.

Exista insa si un inconvenient: noul proprietar va trebui sa aloce mai mult timp pentru intretinerea masinii. De aceea, este recomandat ca acesta sa cunoasca cel putin regulile de baza pentru mentenanta unui autoturism.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Asigurari autoGhid asigurari auto: ce este polita RCA, limite de despagubire, ce inseamna bonus-malus, cum se acorda despagubiri prin polita de asigurare RCA, etc. Ghid complet.

Facebook