Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.5 Ce perioada de rambursare aleg?

PDF Printeaza
La creditele auto pentru masini noi se recomanda, in general, alegerea unei perioade de rambursare cat mai scurte. Termenul maxim a fost limitat oricum prin lege la 5 ani, indiferent de vechimea masinii. Dupa aceasta perioada, costul cu intretinerea masinii tinde sa creasca, astfel ca efortul financiar cu autoturismul se majoreaza.

In plus, cu cat perioada de rambursare este mai scazuta, suma totala de rambursat se reduce. Avansul depus la un credit auto este dorit sa fie cat mai substantial, tot din acelasi motiv.

De regula, avansul minim solicitat de banci este cuprins intre 10-25%, insa exista si oferte de finantare fara avans. De semnalat, ca in unele cazuri, depunerea unui avans permite clientului sa se imprumute la o rata mai mica a dobanzii.

La masinile second hand institutiile financiare impun si un prag maxim pentru vechimea autoturismului. Unele banci solicita ca, la acordarea creditului, masina sa nu aiba o vechime mai mare de 4-5 ani. Altele stabilesc limite pentru vechimea masinii la scadenta creditului.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Asigurari autoGhid asigurari auto: ce este polita RCA, limite de despagubire, ce inseamna bonus-malus, cum se acorda despagubiri prin polita de asigurare RCA, etc. Ghid complet.

Facebook