Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

2.1 Cum se obtin garantiile financiare?

PDF Printeaza

Garantiile Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) se emit la solicitarea institutiilor finantatoare pentru credite aprobate.  Fondul face o analiza proprie a documentelor prezentate de catre banca, care atesta eligibilitatea beneficiarului si posibilitatea acestuia de a-si achita obligatiile de plata. 

Etapele necesare in obtinerea garantiei sunt:

- solicitantul de credit depune documentia de credit la banca, unde precizeaza ca doreste completarea garantiilor proprii cu cele ale Fondului;

- banca, in urma analizei proprii, considera proiectul viabil, constata ca nu exista suficiente garantii materiale pentru acordarea creditului si solicita Fondului participarea la impartirea riscului prin emiterea de garantii financiare;

- FNGCIMM transmite bancii decizia privind acordarea garantiei financiare solicitate in maxim 7 zile de la primirea de la banca a dosarului complet;- in baza garantiei Fondului, banca semneaza contractul de credit cu IMM-ul. 

Pentru finantari de pana la 400.000 lei, garantia Fondului se poate obtine in maxim 48 ore, in baza unor conventii incheiate cu unele banci finantatoare. 

Bancile de la care se poate lua credit cu garantia FNGCIMM sunt : Alpha Bank, BCR, Carpatica, Bancpost, BRD, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, UniCredit Tiriac Bank, Bank Leumi, CEC, credit Europe Bank, Eximbank, ING, Libra Bank, OTP, Raiffeisen Bank, RIB, MKB Romexterra, Volksbank.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

242 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook