Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

2.4 Cum garantez un credit pentru fonduri europene?

PDF Printeaza

FNGCIMM acorda garantii si beneficiarilor de finantari din fonduri europene. Produsul se adreseaza IMM-urilor care indeplinesc atat conditiile de accesare a fondurilor europene, cat si conditiile de acordare a finantarii specifice fiecarui finantator. 

Fondul garanteaza finantari acordate de institutiile financiar (ne)bancare pentru : 

- plata taxei de consultanta aferenta unui proiect pe un domeniu de activitate potential beneficiar de fonduri europene;

- realizarea proiectelor pe domenii de activitate potential beneficiare de fonduri europene. 

Garantia se acorda pe o perioada de 3 ani, pentru consultanta, iar pentru investitii, garantia se acorda in corelatie cu durata creditului.

Procentul de garantare este in conformitate cu prevederile din conventiile incheiate cu finantatorii, fara a depasi 80% , iar comisionul de garantare este de 1%/an.  

In cazul in care conditiile de accesare a fondurilor europene prevad ca aplicantul sa faca dovada existentei surselor proprii pentru finantarea proiectului, Fondul va putea emite la solicitarea institutiei finantatoare o promisiune de garantare, prin care isi exprima intentia de a garanta finantarea ce va fi primita de IMM.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

242 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook