Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

Cuprins

5.6 Cum stiu daca site-ul este sigur?

PDF Printeaza
Pe langa renumele magazinului si parerile altor clienti, exista o serie de elemente care va ajuta sa recunoasteti un site sigur :
  • sectiuni distincte si vizibile despre cum sa comanzi si sa platesti online
  • siglele Visa, MasterCard si sigla procesatorului care trebuie sa trimita spre site-urile respective
  • adresa (URL) paginii de web unde se introduc date sensibile, precum datele de card, trebuie sa inceapa cu https, pentru a fi garantata criptarea datelor din browser-ul unde sunt introduse pana la serverul unde se transmit
  • pe magazinele online sigure, clientul trebuie sa regaseasca in browser un lacat de unde, la un simplu click, cumparatorul poate afla informatii despre certificatul de securitate si identitatea vanzatorului. 
De asemenea, este bine de stiut ca potrivit legislatiei, consumatorii care achizitioneaza produse online au la dispozitie 10 zile lucratoare pentru a restitui produsul, fara a invoca un motiv si fara penalizari. Termenul este valabil de la data primirii produselor. Singurul cost pe care il poate suporta clientul este cu cheltuielile directe de returnare a produsului.  

Iar, daca un comerciant refuza sa va inapoieze banii, este recomandat sa inaintati o plangere la Oficiile Judetene pentru Protectia Consumatorului sau direct pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Ghid de investitiiGhid de investitii: investitii in fonduri mutuale, investitii la bursa, analiza fundamentala actiuni. Ghid complet.
  • Economisire-creditare
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro

Facebook