Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid cumparaturi online cu cardul

Cuprins

5.2 Cum se fac cumparaturi online?

PDF Printeaza

Doriti sa cumparati un produs sau serviciu de pe Internet si nu stiti cum? Este foarte simplu. Sunt doar cativa pasi de urmat:

Pasul 1: Apasati butonul “Adauga in cos” (sau “Cumpara”) din dreptul produsului/serviciului pe care doriti sa il cumparati. Unele site-uri afiseaza continutul cosului de cumparaturi, altele nu. Urmati instructiunile pentru fiecare caz in parte.

In continuare, comerciantul va va solicita completarea unui formular cu adresa de livrare si informatiile necesare pentru facturare. Unele site-uri cer sa va inregistrati si sa introduceti o serie de date de identificare inainte de a continua procesul de cumparare. Veti primi un nume si o parola care va va da acces intr-un cont unde de cele mai multe ori veti putea vedea istoricul comenzilor dvs. si veti putea urmari comanda. 

Pasul 2: Alegeti modalitatea de plata in functie de optiunile oferite de site-ul de unde doriti sa cumparati: plata prin carte de credit/debit, PayPal, transfer bancar sau ramburs (plata la livrare).

In cazul platilor online prin card, urmeaza o pagina securizata, apartinand procesatorului, unde veti introduce datele cardului cu care doriti sa achitati contravaloarea comenzii.

Datele necesare realizarii tranzactiei sunt:

  •  numarul cardului; 

  •  data expirarii

  •  codul CVV2 sau CVC2 (in cazul in care cardul dumneavoastra are un astfel de cod)

  •  parola 3D secure (daca aveti un card inrolat in sistemul 3D Secure)

Pasul 3: Daca informatiile furnizate sunt corecte si daca in contul de card aveti fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea comenzii, veti primi un mesaj de aprobare a tranzactiei. In acest moment suma aferenta tranzactiei este blocata (nu o puteti folosi), fara a fi inca debitata de pe cardul Dvs. 

 

Pasul 4: Comerciantul este notificat de aprobarea comenzii si pregateste livrarea. Dupa efectuarea livrarii si notificarea acesteia catre procesator, se debiteaza efectiv suma blocata de pe cardul dumneavoastra. Atunci cand trimiteti o comanda online, completati cu atentie toate datele personale cerute in formularul de comanda.

Un aspect foarte important este adresa de email unde veti primi toate detaliile referitoare la comanda dumneavoastra, precum si comunicarile ulterioare cu comerciantul la care ati plasat comanda. La incheierea comenzii aveti posibilitatea de a tipari factura proforma care va contine toate detaliile tranzactiei.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Ghid de investitiiGhid de investitii: investitii in fonduri mutuale, investitii la bursa, analiza fundamentala actiuni. Ghid complet.
  • Economisire-creditare
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro

Facebook