Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

Cuprins

5.7 Ce este 3D Secure si cum pot sa imi inrolez cardul?

PDF Printeaza

3D Secure este un sistem antifrauda dezvoltat de VISA si MasterCard. Folosirea acestui sistem permite cresterea securitatii tranzactiilor online deoarece parola este solicitata la fiecare comanda online in sistem 3D Secure, similar ca la retragerea de bani de la bancomat.

Daca aveti unul sau mai multe carduri emise sub sigla Visa sau MasterCard aveti optiunea de a le inrola in acest sistem. Primul pas este sa contactati banca emitenta a cardului dumneavoastra si sa solicitati inrolarea. Dupa procesarea cererii veti intra online pe un site securizat unde va veti alege o parola pe care o veti folosi pentru fiecare tranzactie online realizata in sistem 3D Secure.

Avantajele 3D Secure sunt:

  • Reducerea riscului de frauda datorita faptului ca doar persoana care cunoaste parola 3D Secure poate tranzactiona online pe site-uri care folosesc acest sistem antifrauda.

  • Daca datele cardului dumneavoastra inrolat 3D Secure sunt folosite fraudulos de catre o terta parte pentru a comanda pe site-ul unui comerciant care nu foloseste acest sistem de protectie, veti avea castig de cauza la disputarea sumei aferente tranzactiei.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

242 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Ghid de investitiiGhid de investitii: investitii in fonduri mutuale, investitii la bursa, analiza fundamentala actiuni. Ghid complet.
  • Economisire-creditare
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro

Facebook