Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

Cuprins

5.3 Care sunt cardurile acceptate online?

PDF Printeaza

In acest moment, majoritatea bancilor au in oferta proprie carduri care pot fi utilizate pentru cumparaturi pe internet. Pentru a afla daca puteti folosi in acest scop cardul dv., este recomandat sa va adresati bancii emitente.

Nu toate cardurile acceptate pe internet ofera insa acelasi grad de securitate. Cele mai sigure sunt cele incluse in sistemul 3D-Secure, cea mai noua tehnologie dezvoltata de MasterCard si Visa pentru a combate fraudele online. Pentru a face tranzactii in sistem 3D Secure, este necesar mai intai sa faceti o cerere la banca emitenta. In timp ce unele banci permit clientilor sa parcurga aceasta procedura online, altele solicita ca cererea sa fie depusa la sucursala. 

Important : cu ocazia inrolarii cardului, aveti posibilitatea sa va alegeti un mesaj de intampinare si o parola. In momentul in care faceti o tranzactie, aparitia mesajului de intampinare va reprezenta o confirmare a faptului ca sistemul ruleaza pe platforma 3D Secure. Iar, pentru a valida plata online, trebuie sa introduceti parola.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Ghid de investitiiGhid de investitii: investitii in fonduri mutuale, investitii la bursa, analiza fundamentala actiuni. Ghid complet.
  • Economisire-creditare
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro

Facebook