Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid Cumparaturi online cu cardul

Cuprins

5.1 Cat de sigure sunt tranzactiile online?

PDF Printeaza

Pentru o protectie optima, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. In acest fel, pentru fiecare card va fi generata o parola – aleasa de detinator – care va trebui introdusa pentru confirmarea platii.

Parola joaca rolul pe care codul PIN il are la bancomate si la POS. Prin urmare, in cazul in care pierdeti cardul, el nu va putea fi folosit pe internet fara a se introduce parola. 

In plus, sistemul 3D Secure impune ca datele personale sa fie completate in pagini securizate, fara a fi in nici un moment stocate pe site-ul comerciantului. Ele sunt transmise direct spre serverul bancii emitente pentru autorizarea si efectuarea tranzactiei.  

Comerciantii inrolati in sistemul 3D Secure afiseaza logo-urile “Verified by Visa” sau “MasterCard Secure Code”. 

Bancile care emit carduri ce pot fi inrolate in 3D Secure sunt:Alpha Bank, BCR, BRD,Raiffeisen Bank,UniCredit Tiriac Bank,MKB Romexterra Bank,CEC,Banca Transilvania.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

259 Opinii

CEC Bank

237 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Ghid de investitiiGhid de investitii: investitii in fonduri mutuale, investitii la bursa, analiza fundamentala actiuni. Ghid complet.
  • Economisire-creditare
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro

Facebook