Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

Cuprins

1.8 Ce aspecte mai sunt importante in alegerea cardului de credit?

PDF Printeaza

Pentru cei foarte ocupati, nu este deloc de neglijat oportunitatea oferita de unele institutii de credit de a comanda cardurile online. In acest mod, se economiseste nu numai timp, dar se pot solicita in scris si toate informatiile pe care viitorul detinator al cardului le considera relevante.

Aria de acceptare a cardului este de asemenea foarte importanta. Exista inca pe piata carduri de credit de tip Maestro sau Electron. Ele care nu pot fi utilizate decat in mediu electronic (la terminalele de tip POS, existente la comercianti), nu si in cel manual (la aparate, denumite imprintere sau zip-zap-uri, inca destul de raspandite atat la noi, cat si in strainatate).

De asemenea, nu este lipsit de importanta daca exista posibilitatea emiterii de carduri suplimentare asociate cardului de credit principal si costurile aferente acestei optiuni. Unele banci ofera acest serviciu gratuit. Altele percep costuri care pot depasi 10 RON pentru fiecare card suplimentar emis pe numele altei persoane desemnate de titularul de cont.

Si mai important este insa momentul in care limita de credit este reintregita, dupa efectuarea unei rambursari. Pentru unele carduri, aceasta operatiune are loc imediat sau in aceeasi zi. La altele insa reintregirea limitei poate dura doua zile de la depunerea banilor sau chiar mai mult.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro

Facebook