Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

Cuprins

4.1 Ce este cardul cu cip?

PDF Printeaza

Cardul cu cip este un card bancar – de credit sau de debit – care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate, dar si pentru a oferi posesorilor de carduri si comerciantilor mai multe beneficii.

In prezent, majoritatea cardurilor emise de bancile romanesti sunt cu banda magnetica, insa tot mai multe institutii de credit incep sa emita instrumente de plata cu cip.

Tranzitia la cip este un proces care se face, insa, si prin pastrarea vechii tehnologii, in sensul ca noile carduri sunt de tip hibrid: au atat o banda magnetica, cat si un cip.

In acest fel, noile carduri pot fi folosite la toate punctele de acceptare. Daca un comerciant nu are un terminal care sa citeasca cipul sau cand tranzactia nu se poate efectua prin intermediul cipului, atunci tranzactia se va face cu ajutorul benzii magnetice.

Bancile autohtone sunt in faza de finalizare a procesului de migrare la tehnologia cu cip. Majoritatea bancomatelor si terminalelor POS sunt adaptate acum pentru a recunoaste cipul.

Procesarea tranzactiilor cu cip se face potrivit unor standarde comune adoptate de Europay, MasterCard si Visa, denumite pe scurt EMV.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook