Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

Cuprins

4.2 Cat de sigure sunt cardurile cu cip?

PDF Printeaza

Cardurile cu cip sunt considerate mult mai sigure decat cele cu banda magnetica, deoarece informatiile sunt criptate, iar cipul este mult mai dificil de copiat sau falsificat.

Datele statistice arata ca in tarile unde tehnologia cu cip a fost implementata incidentele de frauda au scazut rapid.

Dupa ce bancile occidentale au inceput sa migreze la cip, fenomenul fraudelor s-a deplasat spre tarile din Europa Centrala si de Est.Aceasta schimbare a fortat bancile din regiune, inclusiv pe cele autohtone, sa accelereze migrarea la tehnologia cu cip.

Codul PIN sau semnatura raman in continuare metodele prin care se autentifica detinatorul, astfel ca posesorii de carduri trebuie sa aiba grija ca acest cod sa ramana secret. El nu trebuie comunicat in nicio situatie, nici macar functionarilor bancii emitente.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook