Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.9 Mai pot obtine credit daca am avut restante?

PDF Printeaza
De cele mai multe ori, aparitia unei restante la Biroul de credit nu mai permite unei persoane sa obtina credit, fiind nevoita sa astepte 4 ani pana cand informatia se sterge din baza de date.
 
Sunt insa si cazuri cand persoane care au avut restante au putut totusi obtine un imprumut. In general, acesta este cazul clientilor care pot demonstra ca intarzierea a fost generata de cauze care tin de imposibilitatea achitarii ratei din alte motive decat cele financiare (ex. a fost bolnav, a fost plecat din tara, nu a fost notificat ca i s-a marit rata, etc).
 
De asemenea, este foarte importanta valoarea restantei, precum si perioada de intarziere. Cu cat acestea sunt mai reduse, cu atat sansele de a obtine un nou imprumut sunt mai mari.
 
E bine de stiut ca bancile isi stabilesc propriile conditii de finantare pentru cei care sunt inscrisi cu restante in baza de date a Biroului de credit, iar raspunsul final difera de la o banca la alta, in functie politica de creditare din acel moment si gradul de risc pe care banca doreste sa si-l asume.
 
Unele banci au conditii diferite la acordarea de credite pentru restantieri, caracterizate in general, prin costuri mai mari sau restrictii privind suma maxima ce poate fi obtinuta.
 
Accesul la credit al restantierilor s-ar putea imbunatati semnificativ pe viitor, pe masura ce bancile vor incepe sa foloseasca scoringul oferit de Biroul de credit.
 
Acesta permite evitarea cazurilor cand pentru o restanta minora inregistrata la cardul de credit, clientului sa ii fie refuzata din start acordarea unui credit ipotecar, indiferent de situatia sa financiara.
 
Scoringul permite ca un client cu restante sa isi imbunatateasca nota acordata de Biroul de credit, pe masura ce isi respecta obligatiile asumate la alte contracte de credit. In statele dezvoltate, bancile au construit chiar produse speciale de creditare care ajuta persoanele cu istoric negativ sa isi refaca “imaginea” in fata bancilor.
 

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook