Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.3 Dupa cate zile se raporteaza restantele?

PDF Printeaza
Restantele sunt raportate de banci la Biroul de Credite daca intarzierea este mai mare de 30 zile calendaristice si numai daca suma neachitata este mai mare de 10 lei (sau echivalentul in valuta).
 
Cu 15 zile inainte de a raporta un client, bancile sunt obligate sa il notifice in scris, prin SMS sau telefonic cu privire la intarzierea de plata.
 
Datele referitoare la fraudulenti se transmit dupa luarea la cunostinta de catre banca de ramanarea definitiva sau, dupa caz, irevocabila a hotararii judecatoresti ori dupa data la care a devenit executoriu un act administrativ necontestat.
 
Atat datele despre fraudulenti cat si cele referitoare la inadvertente se transmit numai dupa instiintarea prealabila a persoanei vizate.
 
Datele pozitive se transmit dupa incheirea contractului de credit, cu acordul scris al persoanelor vizate. De obicei, acordul se obtine prin inserarea unei clauze in contract.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook