Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid Biroul de Credit

1.4 Dupa cat timp se sterg restantele?

PDF Printeaza
Datele negative - cum sunt restantele – sunt stocate in baza de date a biroului de credit si dezvaluite bancilor pentru analizarea cererilor de credit timp de 4 ani de la data achitarii ultimei restante sau de la data ultimei actualizari transmise, in cazul neachitarii restantelor.
 
Prin urmare, daca un client isi achita restanta, acest lucru nu inseamna ca datoria respectiva va fi stearsa de la Biroul de credit. Clientul va figura mai departe ca a avut o intarziere, urmand ca informatia sa dispara abia peste 4 ani.
 
La fel se intampla si cu informatiile pozitive. Ele apar timp de 4 ani in raportul de credit, dupa care se sterg, potrivit legii.
 
In schimb, datele cu caracter personal ale solicitantilor de credit care au renuntat la cererea de credit sau a caror cerere a fost respinsa, sunt stocate la Biroul de credit si dezvaluite bancilor timp de 6 luni de la data transmiterii.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook