Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.8 Codebitorii sunt raportati la Biroul de Credit?

PDF Printeaza
In functie de politica de creditare aplicata de institutiile de credit, se pot raporta la Biroul de credit si codebitorii.
Angajamentul de plata pentru creditul acordat revine titularului principal, cel care este primul grevat cu aceasta obligatie.

Daca exista si un codebitor – se accepta maximum 4 codebitori de catre institutiile de credit – acestia semneaza contractul de credit si ca urmare sunt angajati la onorarea obligatiilor de plata aferente creditului respectiv, in cazul in care titularul principal nu si le onoreaza.

O situatie aparte apare atunci cand venitul net eligibil lunar al codebitorului/codebitorilor este superior celui inregistrat de titularul principal.

In acest caz se va considera principiul de creditare responsabila, si totodata de responsabilizare a imprumutatilor – priviti in acest caz ca si grup de debitori fata de institutia de credit – si in cele mai multe cazuri se raporteaza informatiile legate de credit si pentru codebitor.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook