Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.3 Cum se stabileste valoarea despagubirilor?

PDF Printeaza
Valoarea despagubirilor acordate pentru vehiculele avariate nu poate depasi valoarea pagubei sau a vehiculului.
Paguba este egala cu:
  • costul reparatiilor partilor componente sau ale pieselor, ori de inlocuire a acestora, tinand cont de preturile practicate de unitatile de specialitate;
  • cheltuielile cu transportul vehiculului
  • cheltuieli efectuate pentru limitarea pagubelor, dovedite cu documente justificative.
In cazul in care valoarea pagubei depaseste 75% din valoarea vehiculului la data producerii accidentului se declara dauna totala.

Valoarea vehiculului la data producerii accidentului se stabileste in functie de gradul de uzura al masinii (vechimea acestuia, utilizarea si starea de intretinere).

Daca in urma accidentului, au fost mai multe persoane prejudiciate, iar valoarea totala a prejudiciilor depaseste limita de despabubire, fiecare persoana va primi o despagubire, proportional cu cota parte ce ii revine din valoarea totala a prejudiciului.
 
De exemplu, daca 2 persoane au suferit daune materiale de 300.000 euro si respectiv 500.000 euro, dar limita maxima de despagubire este 750.000 euro. Cota parte a fiecareia va fi de 37,5% in primul caz (300.000/800.000) si de 62,5% in al doilea caz. Prin urmare, prima persoana va primi 281.250 euro (37,5% x 750.000= 281.250 euro), iar cea de-a doua – 468.750 euro.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook