Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.2 Ce limite de despagubire au politele RCA?

PDF Printeaza
Fiecare asigurator isi stabileste anumite limite maxime ale despagubirilor pe care le acorda pentru diferite daune provocate de soferul autoturismului, asigurat printr-o polita RCA.
 
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor impune insa, anumite praguri minime pentru suma asigurata, care se regula sunt adoptate de aproape toate companiile.
 

In 2012, valoarea maxima a despagubirilor in caz de accident este:

  • 1 milion euro pentru pagube materiale
  • 5 milioane euro pentru vatamari corporale.
Limita maxima de despagubire se transforma in lei, la cursul BNR din ziua producerii accidentului.
 
Asiguratorii acorda despagubiri, in cazul in care evenimentul s-a produs pe perioada de valabilitate a politei, pentru urmatoarele prejudicii:
  • Vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial
  • Pagube materiale
  • Pagube ce rezulta din lipsa de folosinta a vehiculului avariat
  • Cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
Despagubirea se acorda indiferent de locul unde s-a produs accidentul – pe drumuri publice, drumuri care nu erau deschise circulatiei bunurilor, in incinte sau alte locuri – atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook