Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.6 Ce inseamna bonus-malus?

PDF Printeaza
Sistemul de bonus-malus se aplica in cazul politelor RCA de la 1 ianuarie 2010. Acesta stabileste un set de reduceri si majorari ale primelor platite de asigurati, in functie de daunele produse in anul anterior.

Soferii vor fi penalizati atunci cand produc un accident prin plata unei prime RCA mai mari la reinnoire, in timp ce soferii fara niciun incident pe sosele vor fi rasplatiti cu reduceri. Atat penalizarile precum si bonusurile sunt stabilite ca procent aplicat grilei de tarife standard, practicate de societatea de asigurare.

Penalizarea maxima duce la dublarea pretului stabilit in grila asiguratorului, in timp ce reducerea maxima este de 50% din tarif.

Accidentele vor fi luate in considerare indiferent daca s-a intocmit un proces verbal sau incidentul s-a rezolvat prin intermediul constatului amiabil.

Calculator RCA: Bonus-malus


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

242 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook