Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.4 Ce fac in caz de accident?

PDF Printeaza
In cazul in care s-a produs un accident, in urma caruia au rezultat pagube materiale sau vatamari corporale, asiguratul are obligatia de a oferi persoanelor prejudiciate informatiile necesare pentru formularea cererii de despagubire:
  • Date personale legate de proprietar (nume, adresa de domiciliu)
  • Informatii despre polita RCA (denumirea societatii de asigurare, seria si numarul politei).
In cazul in care au avut loc doar daune materiale, cei 2 soferi nu mai sunt obligati sa se prezinte la politie, ci pot sa completeze impreuna forumularul de constatare amiabila. Acest formular se poate obtine din unitatilor oricaror societati de asigurare. In acest fel se economiseste timp, iar soferul vinovat evita amenzile si punctele de penalizare.

In plus, asiguratul are obligatia de a instiinta, in scris, societatea unde are incheiata polita RCA cu privire la faptul ca:

  • Partea prejudiciata a solicitat despagubiri
  • Proceduri penale sau administrative au fost indreptate impotriva lui
  • Partea prejudiciata si-a exercitat dreptul de a fi despagubita prin inaintarea unei cereri catre o instanta judecatoreasca.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

252 Opinii

CEC Bank

233 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook