Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.4 Cum functioneaza componenta de investitii?

PDF Printeaza
Asigurarile de viata cu componenta investitionala unit linked ofera un plan de economii flexibil, adaptat la apetenta pentru risc a clientului. Pe langa componenta investitionala, aceasta asigurare are si o componenta de protectie.

In cazul asigurarii unit linked, in general, exista trei tipuri de fonduri unit linked cu diferite grade de risc: cu grad scazut de risc, cu grad mediu, cu grad ridicat de risc, in functie de ponderea actiunilor si obligatiunilor in portofoliu.

La incheierea asigurarii unit-linked, clientul opteaza pentru programul investitional care i se potriveste cel mai bine, in functie de profilul sau financiar dar si psihologic – apetenta pentru risc.

Ce suma voi incasa din investitii?

Asigurarile de viata cu o componenta investitionala ofera clientilor posibilitatea ca la sfarsitul contractului sa intre in posesia unei sume de bani. Nivelul acesteia depinde atat de nivelul primelor de asigurare platite, cat si de randamentul cu care banii au fost investiti de specialistii societatii de asigurare.

Riscul investitiei apartine in totalitate asiguratului, iar beneficiile obtinute din investitii depind de performanta fondurilor de investitie create si puse la dispozitie de asigurator.

Pe parcursul derularii contractului, clientul poate suplimenta primele de asigurare platite si poate modifica frecventa platilor.

Cei care doresc mai multa siguranta si dispun de sume mai mari de bani pot alege asigurarile index-linked care garanteaza un randament minim al capitalului investit.

Acest tip de asigurare are trei componente:
  • componenta de protectie (suma garantata in caz de deces)
  • componenta investitionala (care garanteaza la scadenta returnarea sumei investite plus randamentul minim garantat)
  • componenta investitionala legata de valoarea de piata a cosului de indici, care poate aduce venituri suplimentare peste cele garantate.

In cazul asigurarilor index-linked, prima de asigurare este platita intr-o singura transa, la semnarea contractului.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Credite imobiliare
  • Credite nevoi personaleGhid credite nevoi personale: ce tipuri de credite de consum ofera bancile, cum se obtine un credit de nevoi personale, conditii si documente necesare, termeni de acordare credit de consum. Ghid complet.
  • Depozite

Facebook