Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.8 Mai am nevoie de o asigurare facultativa?

PDF Printeaza
Avand in vedere ca polita obligatorie acopera daune produse numai ca urmare a unor dezastre naturale, acest lucru presupune ca locuintele raman expuse la o serie de alte riscuri, cum ar fi incendii, explozii, furt, caderea accidentala a unor corpuri sau avarierea instalatiilor electrice, electronice si electrocasnice.

Mai mult, daca inundatia provine de la un vecin sau de la o teava sparta din propriul apartament, aceaste pagube nu pot fi despagubite prin aceasta polita.

In plus, trebuie stiut ca asigurarea include numai despagubirea constructiei, nu si bunurile aflate in interiorul acesteia.

Iar in cazul producerii unuia dintre cele 3 riscuri acoperite de polita obligatorie, despagubirile s-ar putea sa nu acopere valoarea totala a pagubelor. Suma asigurata este 20.000 euro, iar valoarea despagubirilor nu va depasi acest prag.

Pentru a beneficia de o suma asigurata mai mare, dar si de acoperirea unor riscuri mai extinse este necesara incheierea unei polite de asigurare facultative. In cazul celor 3 riscuri asigurate prin polita obligatorie, asigurarea facultativa va include o fransiza de 20.000 euro (respectiv 10.000 euro, in functie de tipul constructiei), astfel ca cele doua asigurari nu se suprapun, ci sunt complementare.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

266 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro
  • Asigurari autoGhid asigurari auto: ce este polita RCA, limite de despagubire, ce inseamna bonus-malus, cum se acorda despagubiri prin polita de asigurare RCA, etc. Ghid complet.
  • Drepturile consumatorilor de crediteGhid despre drepturile consumatorilor de credite: drepturi la analiza dosarului, conditii renuntare credit, sfaturi de la ANPC privind OUG 50/2010. Ghid complet.

Facebook