Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

1.4 Cat costa asigurarea?

PDF Printeaza
Polita se poate incheia la 20 de societati de asigurare: ABC Asigurari, Allianz Tiriac, AsiMed, Asirom, AsitoKapital, CarpaticaAsig, CertAsig, City Insurance, credit EuropeAsigurari, Euroins,Eurolife ERB, EximAsig, Fata Asigurari, Garanta, Generali,Ghotaer,Grawe, Groupama, Omniasig si Uniqa.

In general, polita se poate incheia fie la sediul asiguratorului, fie la domiciliul clientilor. Unele societati au inceput sa ofere si posibilitatea emiterii online a acesteia, polita putand fi incheiata pe site-urile companiilor.

Tariful perceput de asiguratori este stabilit prin lege si se ridica la:
  • 20 euro pe an in cazul locuintelor de tip A (cele cu o structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alta materiale rezultate in urma unui tratament termic sau chimic);
  • 10 euro pe an pentru cele de tip B (cele cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic).

Primele de asigurare se platesc integral. Plata nu se poate efectua in euro, ci numai in echivalent lei, la cursul de schimb BNR valabil in momentul platii. La reinnoire, daca plata primei se face anticipat, polita se prelungeste in mod automat.

Trebuie stiut ca nu este obligatoriu ca polita sa fie incheiata personal de catre proprietar, ci de catre orice persoana, documentele necesare fiind:
  • cartea de identitate a celui care incheie asigurarea;
  • actul de proprietate al locuintei, sau dupa caz certificatul de mostenitor sau de succesiune.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

244 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro
  • Asigurari autoGhid asigurari auto: ce este polita RCA, limite de despagubire, ce inseamna bonus-malus, cum se acorda despagubiri prin polita de asigurare RCA, etc. Ghid complet.
  • Drepturile consumatorilor de crediteGhid despre drepturile consumatorilor de credite: drepturi la analiza dosarului, conditii renuntare credit, sfaturi de la ANPC privind OUG 50/2010. Ghid complet.

Facebook