Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

3.3 Indicatori si Oscilatori: RSI

PDF Printeaza

Indicatorul RSI(RELATIVE STRENGTH INDEX), creat de Wells Wilder, este a unul dintre cei mai folosiţi in evaluarea miscarii pieţei.

RSI este calculat in modul urmator:
 
unde: RS=(preţul mediu - Up Close) / (preţul mediu - Down Close) pentru perioada data.

RSI Standard - este un RSI de 14 perioade cu trei linii principale: 30, 50 şi 70. In dependenta de aceste linii, se formeaza doua zone de supra-cumparare (mai sus de 70) şi supra-vanzare (mai jos de 30).

RSI indica urmatoarele semnale:
•    Semnal de cumparare apare cand indicatorul intersecteaza linia 30 de jos in sus, adica iese din zona supra-vanzarii. Semnal de vanzare este atunci cand indicatorul intersecteaza linia 70 de sus in jos (adica iese din zona supra-cumpararii). Aceste semnale sunt mult mai importante decat strapungerea liniei de mijloc (50).
•    Strapungerea liniei de mijloc (50) - semnal pentru cumparare se formeaza cand indicatorul intersecteaza linia 50 de jos in sus. Şi invers – semnal de vanzare este cand indicatorul intersecteaza linia de sus in jos.Pentru RSI este mai importanta formarea divergenţei şi strapungerea liniei de trend a indicatorului. Aceste linii ale trendului sunt foarte importante in cazul in care RSI ingheaţa la linia 50, ce confirma consolidarea pretului. Divergenta arata ca trendul nu este atat de puternic pe cat pare, iar strapungerea liniei de trend a indicatorului un semnal ca si pretul o sa urmeze aceeasi evolutie.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook