Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Economisire-creditare: Ce vechime va primi noul contract dupa conexare?

Alina Branescu

AUTOR:

Alina Branescu
editor Conso.ro

Data publicarii:

Intrebare: Conexarea contractelor:
Ce vechime va primi noul contract dupa conexarea mai multor contracte. Va primi vechimea celui mai nou contract, vechimea cea mai mica....?

In discutiile purtate cu mai multi angajati ai bancilor pentru locuinte, o parte spuneau astfel: conform legii, dupa conexare se va atribui noului contract vechimea cea mai mare a unuia dintre contractele conexate, asa cum scrie in lege. Am cautat in legea 541/2002 dar nu gasesc asa ceva. Unde scrie in lege sau in normative ceva legat de vechimea primita dupa conexare? Beceme Marius, Iasi

Raspuns: Data de incheiere a noului contract de economisire-creditare rezultate prin conexarea mai multor contracte difera in functie de fiecare banca pentru locuinte in parte.

In cazul BCR Banca Pentru Locuinte, data de inceput a contractului rezultat va fi data de incheiere a celui mai recent contract, potrivit reprezentantilor bancii. Aceasta se regaseste in prevederile Conditiilor Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare ale BCR BpL cap. 12 punctul 5.

Capitolul 12. Modificarea contractului de economisire-creditare pentru domeniul locativ: divizarea, conexarea contractelor, reducerea sau majorarea sumei contractate, schimbarea tipului de contract si a variantei de contract

( 5)   In cazul unei conexari, sumele contractate si soldurile economisite in cadrul mai multor contracte vor fi cumulate intr-un singur contract. Daca aceste contracte s-au incheiat pentru tipuri diferite de contracte si variante de contracte.  contractul de tip ECONOMII va trebui modificat inainte de conexare prin trecerea la contractul de tip LOCUINTA, conform alineatului 2. Data de inceput a contractului conexat este considerata data de incheiere a contractului cel mai recent


                                                                                                                                                                                          Pe de alta parte, in cazul Raiffeisen Banca pentru Locuinte, data intrarii in vigoare a contractului de economisire-creditare rezultat este cea mai veche data dintre cele doua date de inceput ale contractelor care se conexeaza, cu scopul avantajarii clientului. Aceasta prevedere se regaseste in reglementarile interne ale bancii, potrivit reprezentantilor acesteia.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook