Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Economisire-creditare: Prima de la stat se impoziteaza cu 16%?

Oana Folcic

AUTOR:

Oana Folcic
expert financiar bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Pentru sumele de maxim 250 euro (prima de la stat) care trebuie sa intre acum in conturi se retine impozit 16%? La 250 euro inseamna 40 euro iar prima este aferenta anului trecut. Nu ar fi corect sa se retina. Stefanescu Cristian, Bucuresti

Raspuns: Se impoziteaza cu o cota de 16% veniturile sub forma de dobanzi realizate incepand cu data de 1 iulie 2010. Veniturile reprezentand prima de stat nu se impoziteaza.

Conform Codului Fiscal (actualizat la data de 24 iulie 2010):

Art. 42. - In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
   v) prima de stat acordata pentru economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007”

Opinii recente

de Ioan Nemes

"Sunt Ionuc din 2013-2017(inclusiv) am pus cate 4500 lei in fiecare an la bcr(banca pt locuinte) ca sa constat acuma in 21 mai ..."

Facebook