Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Economisire-creditare: in ce conditii se acorda un credit anticipat?

Mihaela Paraluta

AUTOR:

Mihaela Paraluta
director departament credite la BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Intr-un contract de economisire-creditare in valoare de 50.000 ron, incheiat pe 5 ani, partea mea este de 25.000 ron si partea bancii este de 25.000 ron (50%-50%). Care este suma minima pe care eu trebuie sa o depun pentru a beneficia de un credit anticipat in cadrul acestui contract? Lichi Claudiu, Bacau

Raspuns: Un client care incheie cu BCR Banca pentru Locuinte un contract de economisire-creditare de tip Economii Plus pentru o suma contractata in valoare de 50.000 lei, prin care se angajeaza sa economiseasca intr-o perioada de 5 ani 50% din suma contractata, respectiv 25.000 lei, are dreptul ca, dupa incheierea perioadei de economisire si indeplinirea conditiilor de repartizare a contractului de economisire-creditare sa solicite creditul pentru domeniul locativ in valoare de 50% din suma contractata, respectiv 25.000 lei, cu dobanda fixa de 6%p.a.

In cazul in care clientul doreste o finantare mai rapida de 5 ani, poate solicita creditul anticipat in valoare de maxim suma contractata,
in cazul de fata 50.000 lei. Creditul anticipat este un credit de “tip punte” care se  acorda pana la indeplinirea conditiilor de acordare a creditului pentru domeniul locativ.

Exceptand ultima rata de plata, pe perioada creditului anticipat obligatia lunara de plata include doar dobanda si comisioanele aferente. Principalul, respectiv valoarea creditului anticipat, se va rambursa integral printr-o singura rata, la scadenta, respectiv la data de repartizare a contractului de economisire-creditare si acordare a creditului pentru domeniul locativ. Diferenta se va acoperi din soldul acumulat in contul de economisire.

Conditii de acordare :

a)      suma contractata de minim 15.000 lei.

b)      sold economisit: minim echivalentul a 12 de rate lunare regulate de economisire (aproximativ 9.3% din suma contractata).

c)      vechimea contractului de economisire-creditare

·         minim 12 de luni calendaristice (1 an) de la data incheierii contractului de economisire-creditare - pentru creditele anticipate care se acorda fara garantii ipotecare;

·         minim 3 de luni calendaristice de la data incheierii contractului de economisire-creditare - pentru creditele anticipate care se acorda cu garantii ipotecare;

d)      indeplinesc conditiile de eligibilitate solicitate de banca;

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook