Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum se poate rezilia un contract de economisire-creditare?

Oana Folcic

AUTOR:

Oana Folcic
expert financiar bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Buna ziua . Pot rezilia contractul Bcr BpL daca l-am deschis de 8 luni si am nevoie de bani ? Daca da , in ce conditii si in cat timp ? Mi-ar fi necesar destul de urgent . Multumesc anticipat. Salagean Andrei, Bistrita

Raspuns: In cazul in care clientul solicita rezilierea contractului inainte de expirarea perioadei minime de economisire de 5 ani de la incheierea contractului, acesta poate opta intre:

1. rezilierea standard - cu restituirea soldului economisit dupa 3 luni de la data receptionarii de catre BCR BpL a cererii de reziliere, operatiune pentru care nu se percepe comision de reziliere

2. rezilierea imediata -  cu eliberarea soldului economisit imediat dupa receptionarea de catre BCR BpL a cererii de reziliere, cu perceperea unui comision de reziliere in valoare de 1% din suma contractata.

Conform Conditiilor Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare, comisionul de deschidere perceput la incheierea contractului, nu se restituie in cazul in care contractul este reziliat.

Conform prevederilor legale in vigoare, in cazul rezilierii contractului inainte de 5 ani si daca clientul nu se incadreaza intr-una din situatiile de exceptie ce prevad mentinerea primei de stat de catre client (deces sot/sotie, somaj, incapacitate totala de munca), prima de stat se restituie la ministerul de resort.

Opinii recente

de Adrian Boangher

"Am depus dosarul in aprilie si aproape este finalizat. - toate costurile mi-au fost comunicate de la inceput. - timpul de asteptare a fost unul ..."

Facebook