Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum se poate rezilia un contract de economisire-creditare?

Oana Folcic

AUTOR:

Oana Folcic
expert financiar bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Buna ziua . Pot rezilia contractul Bcr BpL daca l-am deschis de 8 luni si am nevoie de bani ? Daca da , in ce conditii si in cat timp ? Mi-ar fi necesar destul de urgent . Multumesc anticipat. Salagean Andrei, Bistrita

Raspuns: In cazul in care clientul solicita rezilierea contractului inainte de expirarea perioadei minime de economisire de 5 ani de la incheierea contractului, acesta poate opta intre:

1. rezilierea standard - cu restituirea soldului economisit dupa 3 luni de la data receptionarii de catre BCR BpL a cererii de reziliere, operatiune pentru care nu se percepe comision de reziliere

2. rezilierea imediata -  cu eliberarea soldului economisit imediat dupa receptionarea de catre BCR BpL a cererii de reziliere, cu perceperea unui comision de reziliere in valoare de 1% din suma contractata.

Conform Conditiilor Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare, comisionul de deschidere perceput la incheierea contractului, nu se restituie in cazul in care contractul este reziliat.

Conform prevederilor legale in vigoare, in cazul rezilierii contractului inainte de 5 ani si daca clientul nu se incadreaza intr-una din situatiile de exceptie ce prevad mentinerea primei de stat de catre client (deces sot/sotie, somaj, incapacitate totala de munca), prima de stat se restituie la ministerul de resort.

Opinii recente

de Claudian Baciu

"Am incheiat un contract de economisire in nov 2013 si abia prin anul 2015 am cerut si eu un extras de cont si ..."

Facebook