Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Economisire-creditare: ce inseamna divizarea contractului?

Oana Folcic

AUTOR:

Oana Folcic
expert financiar bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Ce inseamna divizarea contractului? Am vazut pe site-ul BCR Locuinte ca pe parcursul derularii contractului, acesta se poate diviza. Este in avantajul clientilor? Prelipcean Camelia, Iasi

Raspuns: Divizarea reprezinta o modificare a contractului de economisire-creditare. Asemenea tuturor modificarilor contractuale, divizarea poate fi efectuata la cererea clientului dar si cu acordul bancii, si numai in faza de economisire a contractului, pana la repartizarea acestuia. 

Dupa divizare, clientul devine titularul a 2 contracte de economisire,  al contractului initial si al unui contract nou care se  deschide ca urmare a divizarii. Divizarea  presupune  impartirea sumei  contractate si a soldului economisit, care  se distribuie pe cele 2 contracte,  conform optiunii clientului (proportional/neproportional).

Motivele pentru care se solicita divizarea: necesitatea de a dispune doar de o parte din suma economisita, fara a rezilia intregul contract, cesionarea unuia dintre contracte ca urmare a divizarii.

Opinii recente

de Naziru Florentina Alina

"Am fost sa platesc o factura . Mentionez ca a fost prima data dupa mult timp cand intru intr-o banca din Romania. Am ..."

Facebook