Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Economisire-creditare: ce inseamna divizarea contractului?

Oana Folcic

AUTOR:

Oana Folcic
expert financiar bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Ce inseamna divizarea contractului? Am vazut pe site-ul BCR Locuinte ca pe parcursul derularii contractului, acesta se poate diviza. Este in avantajul clientilor? Prelipcean Camelia, Iasi

Raspuns: Divizarea reprezinta o modificare a contractului de economisire-creditare. Asemenea tuturor modificarilor contractuale, divizarea poate fi efectuata la cererea clientului dar si cu acordul bancii, si numai in faza de economisire a contractului, pana la repartizarea acestuia. 

Dupa divizare, clientul devine titularul a 2 contracte de economisire,  al contractului initial si al unui contract nou care se  deschide ca urmare a divizarii. Divizarea  presupune  impartirea sumei  contractate si a soldului economisit, care  se distribuie pe cele 2 contracte,  conform optiunii clientului (proportional/neproportional).

Motivele pentru care se solicita divizarea: necesitatea de a dispune doar de o parte din suma economisita, fara a rezilia intregul contract, cesionarea unuia dintre contracte ca urmare a divizarii.

Opinii recente

de Valentina Dragan

"Sa va povestesc ce am patit cu ING si cum am devenit sclavul lor pe 30 ani În anul 2008 am luat un credit ..."

Facebook