Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Economisire-creditare: ce inseamna divizarea contractului?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Oana Folcic

AUTOR:

Oana Folcic
expert financiar bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Ce inseamna divizarea contractului? Am vazut pe site-ul BCR Locuinte ca pe parcursul derularii contractului, acesta se poate diviza. Este in avantajul clientilor? Prelipcean Camelia, Iasi

Raspuns: Divizarea reprezinta o modificare a contractului de economisire-creditare. Asemenea tuturor modificarilor contractuale, divizarea poate fi efectuata la cererea clientului dar si cu acordul bancii, si numai in faza de economisire a contractului, pana la repartizarea acestuia. 

Dupa divizare, clientul devine titularul a 2 contracte de economisire,  al contractului initial si al unui contract nou care se  deschide ca urmare a divizarii. Divizarea  presupune  impartirea sumei  contractate si a soldului economisit, care  se distribuie pe cele 2 contracte,  conform optiunii clientului (proportional/neproportional).

Motivele pentru care se solicita divizarea: necesitatea de a dispune doar de o parte din suma economisita, fara a rezilia intregul contract, cesionarea unuia dintre contracte ca urmare a divizarii.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare(P) Finantari imobiliare cu dobanzi fixe in lei, incepand de la 4,5% pe an
  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Asset Management Ridicarea unei sume de bani

"Am apelat on-line la accesarea unui credit de la Raiffeisen Bank, dupa preaprobarea on-line,am depus toate documentele cerute de functionarul de la ghjiseu. . . apoi ..."

IOAN COMANAR (Sacele)